'Müzik: Fahir Atakoğlu' belgeselinin özel gösterimi yapıldı
'Müzik: Fahir Atakoğlu' belgeselinin özel gösteriminde sanat, siyaset ve iş dünyası yoğun ilgi gösterdi.
Dünyaca ünlü müzisyen Fahir Atakoğlu'nun İstanbul'da başlayıp, notaların izinde ABD'ye kadar uzanan müzikal yolculuğu; 'Müzik: Fahir Atakoğlu' belgeselinin özel gösterimine, sanat, siyaset ve iş hayatından ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleşti.
Yapımcılığını Vildan Mumcu Özol ile Gökhan Mumcu'nun üstlendiği, Batuhan Tunçer'in yönetmenliğini, Azade Aslan Kalaycı'nın senaryo tasarım ve editörlüğünü yaptığı 'Müzik: Fahir Atakoğlu' belgeselinin özel gösterimi AKM'de yapıldı.
Fahir Atakoğlu'nun müzik serüvenine, İstanbul'daki yaşamında iz bırakan mekanlardan, ABD'deki stüdyosuna uzanan coğrafi bir pencereden kendi bakış açısıyla ışık tutan belgeselin gösterimine Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hülya Koçyiğit, Emel Göksu, Fadik Sevin Atasoy, Gizem Erman Soysaldı, Ali – Aysun Kocatepe, Nefise Karatay, Toprak Sergen, Şebnem Schaffer, Murat Evgin, Sibel Aytan, Brenda Berin. Aslıhan Karalar, Bensu Orhunöz, Sema Keçik, Emre Özmen, Cemre Arda, Melih Özkaya, Gökberk Yıldırım, Hülya Diken, Keremcem, Göktuğ Sevinçli, Sultan Sarohan, Vildan Mumcu Özol, Tolga Özol, Gökhan Mumcu, Ceren Aksan, katıldı.
Fahir Atakoğlu, orkestrasıyla birlikte seslendirdiği eserlerinin ardından izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
Zamanın ve mekanın ötesine geçen melodileriyle…
'Müzik: Fahir Atakoğlu'
Belgesel, reklam, sinema filmi, televizyon dizisi, senfonik konser, caz albümü ya da popüler bir şarkı... Müziğin ruhumuza dokunduğu pek çok notada Fahir Atakoğlu'nun imzası var…
Dünyaca ünlü müzik insanı Fahir Atakoğlu'nun İstanbul'da başlayıp, notaların izinde ABD'ye kadar uzanan müzikal yolculuğu; 'Müzik: Fahir Atakoğlu' belgeseli ile ilk kez kayıtlara geçti.
'Müzik: Fahir Atakoğlu' belgeseli, sinemadan reklam filmine, belgeselden unutulmaz şarkılara, müziğin hemen her alanında zihinlerimize kazınmış tınıların ardındaki imzaya yakından bir bakış niteliğinde...
Moda'da, her katından ayrı bir melodi yükselen bir konakta doğan, Cemal Reşit Rey'in son öğrencilerinden biri olma fırsatını yakalayan, 80 darbesi öncesinde özgürce müzik yapmak için İngiltere'de yüksek öğrenime başlayan, Türkiye'ye döndükten sonra MFÖ'den Sezen Aksu'ya önemli isimlerle çalışan dünyaca ünlü bir isim Fahir Atakoğlu...
Onno Tunç, Atilla Özdemiroğlu gibi Türk müziğine damga vurmuş müzisyenlerin yol arkadaşı, Türkiye'de reklam müziğinde yeni bir sayfa açmış, belgeseller aracılığıyla enstrümantal müziği geniş kitlelere sevdirmiş özel bir insan...
Şöhretinin zirvesindeyken müziğini dünyaya duyurmak için her şeyi ardında bırakıp Amerika Birleşik Devletleri'nde sıfırdan başlayabilecek kadar cesur bir müzik tutkunu... Fahir Atakoğlu'nun yaşamı, 90'ların başından bugüne müziğimizin gelişiminin, aynı zamanda da müzikte hızla değişen teknolojik dönüşümün izdüşümü. 'Müzik: Fahir Atakoğlu' belgeseli, sanatçının müzik serüvenine, İstanbul'daki yaşamında iz bırakan mekanlardan, ABD'deki stüdyosuna uzanan coğrafi bir pencereden kendi bakış açısıyla ışık tutuyor. Belgeselde, Fahir Atakoğlu ve müziği, birlikte çalıştığı pek çok sanatçı arkadaşının gözünden de anlatılıyor.
Yapımcılığını Vildan Mumcu Özol ile Gökhan Mumcu'nun üstlendiği belgeselin yönetmeni Batuhan Tunçer. Görüntü yönetmeni Aydın Kapancık. Müzikler Fahir Atakoğlu'na ait. Azade Aslan Kalaycı'nın senaryo tasarım ve editörlüğünü üstlendiği 'Müzik: Fahir Atakoğlu' belgeseli, zamanın ve mekanın ötesine geçen melodileriyle, bir müzisyenin kendini ve sanatını inşa etme sürecini izleyiciye aktarıyor.
Fahir Atakoğlu kimdir?
Fahir Atakoğlu, 1963 yılında İstanbul'da doğdu. Küçük yaşlarda müziğe olan ilgisini fark eden annesi sayesinde, 7 yaşında piyano dersleri almaya başladı. Işık Lisesi'nde okuduğu sırada müzik öğretmeni Muzaffer Uz tarafından Cemal Reşit Rey ile tanıştırıldı ve çalışmalarına Cemal Reşit Rey ile devam etti. Lise mezuniyetinin ardından Londra'ya giden Atakoğlu, Croydon College'da eğitim aldı. Bu esnada stüdyo müzisyenliği yapmaya ve mekanlarda canlı performanslar sergilemeye başladı.
Türkiye'ye döndükten sonra reklam ve belgesel müzikleri yapmaya başlayan ve iki alanda da büyük ses getiren Atakoğlu, 1994'te kendi adını taşıyan ilk solo albümünü çıkardı. Sezen Aksu, Aysel Gürel gibi sanatçıların söz yazdığı besteleri, geniş kitlelerce tanınmasını sağladı. Sanatçı, kariyeri boyunca bale, tiyatro, dizi gibi çok farklı alanlarda beste yaptı. Kendi müziğini dünyaya açmak ve yeni anlayışlarla karşılaşmak için, 90'lı yılların sonunda ABD'ye yerleşti.
Senfonik eserleri, film müzikleri ve özgün caz çalışmalarıyla tanınan Atakoğlu, uluslararası alanda birçok ödüle layık görüldü. Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde çeşitli müzik festivallerinde yer aldı. Los Angeles'taki dünyaca ünlü Kodak Tiyatrosu ve New York'taki Carnegie Hall gibi sahnelerde başarılı konserler verdi.
Fahir Atakoğlu, 1994'teki solo albümünden bu yana 17 albüm çıkardı. John Patitucci, Randy Brecker, Bob Mintzer, Horacio 'El Negro' Hernandez, Anthony Jackson, Buika gibi dünya müziğinin önde gelen sanatçılarıyla çalıştığı Istanbul in Blue, Faces&Places, If, For Love gibi albümler büyük ses getirdi. Bu albümler, ABD müzik listelerinde bir numaraya kadar yükseldi. Atakoğlu, halen ailesiyle birlikte yaşadığı ABD'nin Virginia eyaletinde, zamanın ve mekanın ötesine geçen melodiler üretmeye devam ediyor.