Beşiktaş, 6 gollü maçta Antalyaspor'u 7 yıl sonra Dolmabahçe'de mağlup etti

Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Antalyaspor'u altı gollü maçta yedi yıl aranın ardından mağlup ederek Süper Lig'de 2'de 2 yaptı. Beşiktaş'ın yeni transferleri Ciro Immobile iki, Rafa Silva da bir golle takımlarını galibiyete taşıyan isinler oldu. Son sözü Ernest Muci söyledi. Antalyaspor'da Güray Vural kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Beşiktaş, Tüpraş Stadı'nda Antalyaspor'u konuk etti. Tam altı golün atıldığı maçı 4-2 kazanan Beşiktaş, ligde 2'de 2 yaptı.

Beşiktaş'ı galibiyete taşıyan goller Ciro Immobile, Rafa Silva ve Ernest Muci'den geldi. Samudio'nun iki golü, Antalyaspor'un puan almasına yetmedi. Antalyaspor'da Güray Vural, kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi.

Bu sonuçla Beşiktaş, Tüpraş Stadı'nda Antalyaspor'u 6 lig maçının ardından mağlup etti. Siyah-beyazlı takım, Akdeniz ekibine karşı daha önce Dolmabahçe'de son galibiyetini 13 Ağustos 2017'de 2-0'lık skorla elde etmişti. Beşiktaş böylece Antalyaspor'u sahasında 7 yıl aranın ardından yenmeyi başardı.

ALTI GOL, BİR KIRMZII KART

Karşılaşmanın hemen başında yediği şok golle yenik duruma düşen Beşiktaş, Ciro Immobile'nin attığı iki golle soyunma odasına 2-1 önde girdi. İkinci yarının hemen başında bir gol daha bulan Antalyaspor, yeniden beraberliği yakalarken, bu kez sahneye çıkan Rafa Silva, beş dakika sonra Beşiktaş'ı yeniden öne geçirdi. Antalyaspor, Güray Vural'ın gördüğü kırmızı kart sonrası 10 kişi kalında oyunda üstünlüğü iyice eline geçiren Beşiktaş, son dakikada Ernest Muci ile bulduğu golle karşılaşmada galip ayrılarak Süper Lig'de 2'de 2 yaptı.

Yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst yönetiminde Süper Kupa finalinde Galatasaray karşısında alınan farklı galibiyetle kupayı müzesine götüren Beşiktaş, Samsunspor deplasmanından sonra sahasında Antalyaspor'u da yenerek sezonun ilk üç resmi maçında da galibiyetle ayrılmış oldu.

92 GÜN SONRA TARAFTARIYLA BULUŞTU

Beşiktaş, 92 gün sonra Dolmabahçe'de taraftarının önünde sahaya çıktı. Geçen sezon iç sahadaki son maçını 18 Mayıs'ta Atakaş Hatayspor ile yapan siyah-beyazlı ekip, 3 ay 2 gün sonra taraftarıyla bir araya geldi. Taraftarlar, tek tek tribünlere çağırdığı oyunculara büyük destek verdi. Siyah-beyazlı kulübün başkanı Hasan Arat, Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe'ye forma ve kartal heykeli takdim etti.

Beşiktaş taraftarı, teknik direktör Giovanni Van Bronckhorst'a sevgi gösterisinde bulundu. Siyah-beyazlı taraftarlar, Tüpraş Stadı'nda ilk maçına çıkan Hollandalı teknik adamı tribünlere çağırarak "Üçlü" çektirdi.

YENİ TRANSFERLER İLK KEZ TÜPRAŞ STADI'NDA

Beşiktaş'ın yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı 6 futbolcudan 5'i Tüpraş Stadı'nda ilk kez taraftarların karşısına çıktı. Paulista, Emirhan Topçu, Rafa Silva ve Immobile, siyah-beyazlı formayla Dolmabahçe'de ilk defa görev aldı. Ndour ile Can Keleş ise ilk defa müsabaka kadrosuna dahil edildi.

Ndour, karşılaşmanın 67. dakikasında Semih Kılıçsoy'un yerine oyuna dahil olurken, Can Keleş maçı yedek kulübesinde tamamladı.

TÜRKİYE KUPASI VE SÜPER KUPA STADYUMA GETİRİLDİ

Beşiktaş'ın müzesine götürdüğü Ziraat Türkiye Kupası ile Turkcell Süper Kupa, müsabaka öncesinde Tüpraş Stadı'na getirildi. Siyah-beyazlı ekipte kaptanlar Necip Uysal ile Mert Günok, kupaları çıkış tünelinin önünde hazırlanan platforma bıraktı. Tüm futbolcular, iki kupanın önünde basın mensuplarına poz verdi.

Beşiktaş, karşılaşma öncesinde ısınmaya da vefatının 10. yılı nedeniyle "Onursal Başkanımız Süleyman Seba'yı rahmetle anıyoruz..." yazılı pankartla çıktı.

EMİRHAN TOPÇU SOL BEKTE

Beşiktaş'ta yeni transfer Emirhan Topçu, orijinal mevkisi sol stoper olmasına karşın bu müsabakada zorunlu olarak sol bekte görev aldı. Teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, sol bek oyuncularından Serkan Emrecan Terzi'nin sakatlığının sürmesi ve Masuaku'nun hazır olmaması gerekçesiyle savunmanın solunda Emirhan'a forma şansı verdi.

Kaynak: Sözcü

Bakmadan Geçme